Nieuws

61e Nationale Haringpartij op woensdag 26 juni 2024

Sinds 1961 brengt de Stichting Hollandse Haringpartij gasten uit het bedrijfsleven, de overheid en de kunst- en cultuursector samen om de komst van de Koningsharing te vieren tijdens de Nationale Haringpartij. Traditiegetrouw vindt dit oudste informele communicatie- en netwerkevenement van Nederland plaats in de tuin van Kasteel De Haar. De beste visdetaillisten en het kasteel zorgen voor een prachtige ambiance om mensen bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden.

Onze Vrienden van de Haring, hun gasten, de beste visdetaillisten van Nederland, de zwoele zomeravondmuziek en de altijd ontspannen sfeer completeren ieder jaar de Nationale Haringpartij. Daar mag uiteraard de heerlijkste volvette haring, zorgvuldig bereid door onze topvisdetaillisten, niet bij ontbreken. Wij kijken ook dit jaar weer uit naar hét feest van de informele ontmoeting en verbinding. Dit jaar vindt op 26 juni de 61e editie van de Nationale Haringpartij plaats op Kasteel De Haar Utrecht te Haarzuilens.

22 juni 2023 - 60e Nationale Haringpartij: een fantastische jubileum editie

Tijdens de zwoele zomeravond van 21 juni, de dag van de zonnewende, genoten bijna 600 gasten, vertegenwoordigend een afspiegeling van de samenleving, zichtbaar van de ambiance van ons exclusieve haringfeest met een gouden tintje.

Het bijzonder palet aan gasten, de visdetaillisten met hun team, de muziekartiesten en onze corporate members hebben de belofte van het mooiste en oudste netwerk- en society event van Nederland weer overtroffen. Daarmee leeft de filosofie van de Nationale Haringpartij – daar waar goede mensen elkaar ontmoeten, ontstaan mooie dingen – voort!

De Haring Salon uit Rotterdam is door de jury verkozen tot de winnaar van de haringpresentatiewedstrijd 2023. Naast een mooie beker en oorkonde ontvingen zij de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal.

Het bestuur van de Stichting Hollandse Haringpartij heeft de aanwezigheid van alle gasten op de 60e Nationale Haringpartij zeer gewaardeerd!

Wij kijken ernaar uit om deze haringtraditie nog vele edities te mogen vieren.

6 juni 2023 - Omdat de natuur zich niet laat dwingen

Het bestuur van Stichting Hollandse Haringpartij informeert graag alle betrokkenen die de Nationale Haringpartij een warm hart toedragen dat alle gasten op 21 juni aanstaande tijdens de 60e Nationale Haringpartij, kunnen genieten van de heerlijkste haring!

Het uitstel van de officiële start van het nieuwe haringseizoen en de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op 22 juni hebben géén invloed op de beschikbaarheid van de heerlijkste volvette haring op onze 60e Nationale Haringpartij. De aanwezige visdetaillisten van de 60e Nationale Haringpartij zullen alle gasten een exquise haring van bestaande bewezen topkwaliteit uitserveren!

23 juni 2022 - 59e Nationale Haringpartij: mooiste en oudste haringfeest is weer terug van even weggeweest

Na de laatste editie in 2019 was het woensdagavond 22 juni weer een feest der herkenning voor de gasten, corporate members en het bestuur van Stichting Hollandse Haringpartij tijdens de 59e Nationale Haringpartij. Het mooiste en oudste netwerk- en society event van Nederland vond traditiegetrouw plaats op Kasteel de Haar te Haarzuilens.

Op deze zwoele zomeravond genoten de ruim 500 gasten zichtbaar van het haringfeest dat bekend staat om de informele ontmoeting. Vijf uitverkoren visdetaillisten presenteerden op geheel eigen wijze de nieuwe haring aan de gasten én aan de jury van de haringpresentatiewedstrijd.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is voor een groot deel te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten. Een enthousiaste jury – bestaande uit juryvoorzitter Hans Oosters (Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht), jurylid Leo Holtman (general manager Grand Hotel Karel V) en jurylid Eveline Wu (top chef-kok bij onder meer 24-Kitchen en eigenaresse van een aantal toprestaurants in ons land) – liet zich meenemen in de unieke haringpresentatie in elke kraam.

Uit deze artiesten van de avond werd visdetaillist Urker Visboer uit Urk, door de jury unaniem uitgeroepen tot de winnaar de van haringpresentatiewedstrijd 2022. Naast een mooie beker en oorkonde ontvingen zij de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal. Hiermee is Urker Visboer volgend jaar automatisch weer uitgenodigd om de titel te komen verdedigen. De huldiging van alle visdetaillisten op het podium werd afgesloten met een muzikale ode van feestband Kleintje Pils.

24 maart 2023 - Tijd voor weerzien!

Het waren twee lange jaren, waarin we door alle coronabeperkingen niet in staat zijn geweest om het mooiste en leukste event van Nederland te organiseren. We hebben er weer zin in en werken achter de schermen heel hard om onze gasten in juni weer te verwelkomen.

Dit jaar vindt de 59ste editie van de Nationale Haringpartij plaats op woensdag 22 juni, waarmee het oudste netwerk- en society event van Nederland terugkeert op de agenda.

Sinds 1961 vieren wij de traditionele aankomst van de Hollandse Nieuwe met een uniek samenzijn op het mooiste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar te Haarzuilens. Ook dit jaar gaan de beste visdetaillisten van Nederland strijden om de eer en trofee van “Beste Visdetailist 2022” en alle gasten verwennen met hun creaties geïnspireerd op en gemaakt met de Hollandse Nieuwe.

Het feest van de ontmoeting gaat door! We houden je de komende periode uiteraard op de hoogte.

21 juni 2019 - Dondercompositie Jaap van Zweden

Het was de verrassing van de 58e editie van de Nationale Haringpartij op het schitterende kasteel De Haar in Haarzuilens: de komst van de wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden, lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Hollandse Haringpartij.

20 juni 2019 - Zeynep Dag wint de Communication Award

Tijdens de High Tea op woensdag 19 juni werd de uitslag van de Communication Award 2019 bekend gemaakt.

Zeynep Dag overtuigde de jury eerder met haar verhaal over hoe zij haar reis naar realisatie van haar droom heeft vormgegeven en beleefd en werd tot winnares uitgeroepen.

20 juni 2019 - Viswinkel Peter Tol schittert tijdens de Nationale Haringpartij!

Viswinkel Peter Tol, de winnaar van de vorige editie, heeft haar eer ten volle verdedigd en is ook in 2019 tot winnaar verkozen van de Haringpresentatiewedstrijd!

De passie voor het vak straalde er aan alle kanten vanaf. De jury werd gegrepen door de ambitie van het team om een nieuwe doelgroep te interesseren voor de haring. Nu is de gemiddelde haringeter 50+, maar daar wil Peter Tol verandering in brengen. Onder andere door de Hollandse haring te combineren met Japanse sushi en te experimenteren met het nieuwe haringsnijden, probeert het team de jongere generatie en andere culturen te laten wennen aan de typische haringsmaak. Naast een prijsbeker, oorkonde en reischeque, kreeg het team van Peter Tol ook de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal overhandigd. De winnende visdetaillist wordt uitgenodigd om volgend jaar de titel te komen verdedigen.

2 juli 2018 - Zonovergoten 57e editie!

Wat een prachtige editie, de 57e Nationale Haringpartij! Op woensdag 20 juni ontmoetten representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur elkaar in de idyllische tuin van Kasteel de Haar. Waar in de stralende zon werd genoten van de nieuwe haring. De Nationale Haringpartij heeft het breedste publiek, het mooiste decor en de oudste traditie. Een traditie van 57 jaar om precies te zijn. En dat maakt het de moeder van alle haringpartijen.

Na de High Tea, de exclusieve voorontvangst voor Corporate Members van de Nationale Haringpartij, was het tijd voor hét grote feest van de informele ontmoeting. De kasteeltuin stroomde vol met oude bekenden en nieuwe gezichten. Allen gekleed in tenue de ville en de dames uitgedost met de prachtigste hoedjes. Onder het genot van een drankje en volvette haring, gepresenteerd door speciaal geselecteerde visdetaillisten uit het hele land, werd er volop genetwerkt. De Nationale Haringpartij resulteerde daarmee ook dit jaar weer in een vruchtbare bodem voor nieuwe ontmoetingen en duurzame verbindingen.

21 juni 2018 - Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam wint haring-presentatiewedstrijd

Acht uitverkoren visdetaillisten toonden gisteren de fijne kneepjes van het vak tijdens de zonovergoten 57e Nationale Haringpartij. Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd en ging er vol trots met de eerste prijs vandoor. 

De enthousiaste jury – bestaande uit juryvoorzitter Ad van Liempt (journalist, auteur, programmamaker), jurylid Mr. I Gusti Agung Wesaka Puja (ambassadeur van Indonesië), jurylid Aukje Kuypers (directeur Kuijpers en zakenvrouw van het jaar 2018) en jurylid R. Lieuw A Sie (consul generaal van de Republiek Suriname) – heeft alle deelnemende visdetaillisten vakkundig beoordeeld op uitstraling en presentatie van de haring.

Het enthousiasme bij het team van Viswinkel Peter Tol spatte ervan af. En dat we hier te maken hebben met échte vakmensen bleek wel uit het verhaal over het innovatieve mesje dat vorig jaar door henzelf is ontworpen en wordt gebruikt om de haring schoon te maken. Het nieuwe haringsnijden ten top! Ook de aangeklede kraam, volledig in Volendamse sferen, maakte indruk op de jury. Met rood-wit-blauwe vlaggen, verschillende smaakvolle haringhapjes, speciale korenwijn kaviaar en het jonge team in klederdracht.

Viswinkel Peter Tol ontving naast een mooie prijsbeker en oorkonde ook een reischeque, aangeboden door Gi Travel. Daarnaast ontving de winnaar de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal. Hiermee is de detaillist volgend jaar automatisch weer uitgenodigd om de titel te komen verdedigen. De huldiging van alle visdetaillisten op het podium werd afgesloten met een muzikale ode van
feestband Kleintje Pils.

1 juli 2018 - 15 jaar Communication Award

Dit jaar vieren we 15 jaar Communication Award! Bij gelegenheid van de start van het haringseizoen organiseert de Stichting Hollandse Haringpartij al sinds 1961 jaarlijks de Nationale Haringpartij.

Dit oudste informele communicatie-evenement van Nederland vindt kort na de binnenkomst van de nieuwe haring plaats op Kasteel de Haar, Utrecht te Haarzuilens. De typische Nederlandse traditie gebruikt de Stichting al meer dan 50 jaar om mensen op topniveau met elkaar in contact te brengen. Naast deze functie als netwerkplatform, is de Stichting er veel aangelegen om maatschappelijk relevante onderwerpen bespreekbaar te maken en kennis te delen. Thema’s zoals; milieu, energy, diversiteit, cyber security en migratie zijn onder andere de vraagstukken waarop de Stichting mensen bij elkaar brengt.

Dit alles onder het motto: ’waar goede mensen elkaar ontmoeten, ontstaan mooie dingen’.

De Stichting huldigt jong Nederlands talent via de Communication Award. Elk jaar wordt een volgende jonge generatie verbinders gespot voor de ‘BV Nederland’. Dit jaar reikt de Stichting voor het 15e jaar de tijdens de High Tea voorafgaand aan de Nationale Haringpartij de Communication Award uit aan een communicatietalent en viert daarmee haar lustrum! Met bijzondere talenten door de jaren heen is er een heel diverse en aansprekende mix bereikt van prijswinnaars en genomineerden die allen in de BV Nederland staan voor de kernwaarden van verbinding en communicatie. Kortom, we kijken uit naar een heel bijzondere editie tijdens de Nationale Haringpartij.