Nationale Haringpartij

Sinds 1961 organiseert de Stichting Hollandse Haringpartij ter ere van de start van het nieuwe haringseizoen de Nationale Haringpartij.

De filosofie van dit oudste informele communicatie- en netwerkevenement luidt: 'waar goede mensen elkaar ontmoeten, ontstaan mooie dingen'. Al ruim 60 jaar brengen we tijdens de Nationale Haringpartij een keur aan gasten uit het bedrijfsleven, de overheid en de kunst- en cultuursector samen. En dat onder het genot van muziek en de heerlijkste volvette haring.

De Vrienden van de Haring, hun gasten en de beste visdetaillisten van Nederland maken de Nationale Haringpartij ieder jaar tot een feest van de ontmoeting. Op originele wijze presenteren de visdetaillisten de nieuwe haring aan de gasten en strijden zij om de eerste plaats in de Haringpresentatiewedstrijd.

Laatste Nieuws

Feest van de ontmoeting: 61e Nationale Haringpartij groot succes!

Het bestuur heeft woensdagavond bijna 600 gasten mogen verwelkomen op de 61e Nationale Haringpartij.  Een editie als alle anderen en toch anders !


Vanaf 18.00 uur stroomde het paviljoen vol met gasten van de Vrienden van de Haring en van het bestuur. De zwoele zomeravond, de in stijl geklede gasten, de visdetaillisten, Kasteel de Haar als decor van het haringfeest, de muzikale omlijsting en de heerlijkste volvette haring maken het oudste informele communicatie- en netwerkevent tot een feest van de ontmoeting en verbinding.
 
Zeven visdetaillisten streden deze editie weer om de eerste prijs van de Haringpresentatiewedstrijd. De jury bestaande uit Cheffluencer; Daan van der Lecq, de haringkoningin Anneke Ouwehand en als voorzitter generaal Paul Hoefsloot van het Nederlands veteraneninstituut, beoordeelden de visdetaillisten onder meer op hun creativiteit in de presentatie van de kraam en de culinaire presentatie van de haring. Visdetaillist De Viszaeck uit Spakenburg is door de jury uitgeroepen tot de winnaar van de 61e Nationale Haringpartij. Traditioneel werd het feest afgesloten met een optreden van het dweilorkest Kleintje Pils.

Vriend van de Haring

Word Vriend van de Haring bij de Stichting Nationale Haringpartij

Als Vriend van de Haring geniet je van allerlei voordelen, zoals persoonlijke uitnodigingen voor mooie evenementen, de kans om te netwerken op hoog niveau en geweldige momenten met invloedrijke mensen.

Sluit je aan bij ons unieke netwerk en maak van de Nationale Haringpartij een feest om nooit te vergeten. Wil jij ook van deze voordelen genieten?